Топ теми

Заключеният със скоба джип на Р. Томов разкри: Шестима бивши кметове на Благоевград имат талон доживот да паркират безплатно в “синя зона”

В 16.00 часа вчера Централната избирателна комисия гласува с пълно мнозинство Решение № 2469-МИ, с което предлага на президента Румен Радев да насрочи частичен избор за кмет на Благоевград.

Предложението се позовава на писмото, с което миналия понеделник Общинската избирателна комисия в Благоевград уведоми ЦИК за влязлото в сила решение на ВАС за предсрочно прекратяване мандата на досегашния благоевградски градоначалник Румен Томов. Съгласно законовите срокове Радев трябва да обяви до 11 май датата за провеждане на частични местни избори в областния център на Пиринско.

По същото време, когато ЦИК гласува предложението до президента, служители от „Паркинги и гаражи“ сложиха скоба на джипа на Румен Томов, паркиран в „синя зона” на ул. „Митрополит Борис“, непосредствено до пешеходната пътека към стълбите, по които се слиза до сградите на театъра и общината. Проверка на патрулиращите от общинската фирма показала, че Томов е пропуснал да плати левче на час за автомобила си с рег. № Е 6363 ВМ и предната лява гума бе „обзаведена” с жълтото наказателно съоръжение, а на стъклото до шофьорското място бе сложена лепенка, уведомяваща водача на МПС-то, че дължи 10 лв.

Не е ясно обаче защо Р. Томов не е сложил на таблото на джипа си специалния пропуск за паркиране в „синя зона“ на Благоевград, който му осигурява безплатно паркиране пожизнено. Това стана с негова заповед от 4 февруари 2021 г., издадена на основание чл. 44 от ЗМСМА. Според текста на заповедта „в знак на благодарност за съществен принос в развитието и обновяването на общината да бъдат издадени пропуски за безплатно преференциално паркиране в обхвата на „синя зона” на гр. Благоевград на всички кметове на община Благоевград за минал и настоящ мандат в качеството им на публични личности. Пропуските да бъдат безсрочни и издадени по утвърдения образец – за преференциално паркиране в „синя зона“.

За отговорник по изпълнение на заповедта е назначен заместник-кметът по сигурността Любен Милев.

Пиарът на общината Злата Ризова вчера потвърди, че е изпратила 5 такива пропуска на Захари Донев, Лазар Причкапов, Костадин Паскалев, Атанас Камбитов и Елиана Масева. 6-ият е за Румен Томов, но на въпроса защо той не го ползва, заяви, че не му се занимава, затова извикал служителите на „Паркинги и гаражи” и чинно си платил глобата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *