Топ теми

Църквата и джамията в Якоруда се обединиха в борбата срещу коронавируса – след като останаха без болница, надяват се с общ курбан да измолят здраве от Иисус Христос и Аллах

Инициативен комитет съвместно с джамийското и църковното настоятелства в Якоруда разположи на няколко места в града кутии за набиране на средства, с които ще бъде направен курбан за здраве на якорудчани. След като преди години кметът Нуредин Кафелов разпродаде местната болница, в момента общината е без здравно заведение, където да се лекуват болните, а коронавирусът не подмина и местните и Якоруда трайно влезе в ежедневните статистики на РЗИ за заразени с вируса. Затова според инициаторите е крайно наложително с курбан да се измоли милостта на боговете.

Призивът за дарения, с които да се закупят жертвените животни, бе разпространен вчера из социалните мрежи, за да може по-бързо да стигне до якорудчани, но не бе приет особено ентусиазирано. Един от най-интелигентните коментари бе на Муса Али, който метафорично обясни, че не чорбата, а противоепидемичните мерки могат да спасят населението от коварния вирус:

„Може да се каже добро начинание. Проблемът може би се крие другаде. Минете на обяд по центъра на Якоруда, погледнете заведенията, вижте колко хора има там. Продължете пътя си и идете в джамията или християнския дом, и вижте колко хора има там. Сравнете и ако в джамията и черквата са повече хора, колете курбани, ефектът е гарантиран. Ако хората в кръчмите обаче са повече, аз лично съм песимист“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Иван

    Нали мирянитеизлезнаха с решение още за Великден да не се затварят църкви и да си се посещават, всички там са в безопасност.

    Отговор
  2. 7327

    курбан-добре, но и набиите в главите на Ваште миряни че има такъв вирус, докторите ви измряха а те продължават по същият начин…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *