Цял блок проплака от печени телефонни измамници

Пратката с документи жената получила по куриерска фирма, чрез която и платила сумата от 72 лева. Те като се обадиха казаха: Мима Иванова Савова, казах да, аз съм. Вие ли сте председател на сдружение… всичко като си е. Всичко беше законно в документите, които ми изпратиха, имаше фактура, имаше документ!”, обяснява жената.

Схемата била разкрита чак когато съседи от други жилищни блокове, които чакали да бъдат санирани, притеснени започнали да питат служители на община Свищов, защо на тях не им е поискана такса за пререгистрация.

Такива указания от управляващите органи не са дадени към момента и се учудихме какви са тези средства, веднага реагирахме на сигнала. Много е важно да се знае, че към момента е спряна програмата, коментира Генчо Генчев – кмет на община Свищов.

Разследващите призовават всички домоуправителите в цялата страна да бъдат внимателни, тъй като информацията за програмата е леснодостъпна.

Съвсем спокойно човек може да влезе в портала за данните за НПО, да види регистрацията, трите имена на човека, посочва Генчо Генчев. Проверките и разследването по случая продължават.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *