Цял квартал три дни без вода! ВиК: Не знаем къде е тръбата, когато я открием, ще я пуснем

В чешмите на жители на кв. “П. Яворов” в Дупница трети ден не тече вода и хората звънят на редакционните телефони с молба: “Питайте във ВиК защо трети ден сме без вода. Не можем да се изкъпем, да приготвим храна… Изкупихме минералната вода по магазините около нас”.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с управителя на ВиК – Дупница Илия Илиев и го попита за проблема.

“В момента сменяме водопровода в квартала. Всичко е готово, но не можем да пуснем водата, тъй като при пробата се оказа, че от тръбите отива в т.нар. “скрита тръба”. На част от квартала няма правена карта на водопроводната мрежа. Работниците копаят денонощно три дни, но не може да се открие тръбата. Събраха се всички ВиК инженери в Дупница, за да разберем откъде минава тази част от водопровода. Надявам се скоро проблемът да бъде решен”, каза Ил. Илиев.

Той заяви още, че на много места в Дупница не е нанесена на карта част от водопроводната мрежа и при аварии допълват и картата с данни. В кв. „П. Яворов” до момента не е имало проблем с водопровода и поради тази причина не е нанесена поправка в картата.

Изнервен мъж от бл. 4, който не пожела да се афишира изобщо, докато сваляше от колата тубите, напълнени с вода, заяви: “Не ме снимайте мен, снимайте шефа на ВиК. Трети ден сме без вода. Вкъщи има две малки деца и мъкна вода от с. Бистрица с туби, за да ги изкъпем и нахраним. Какви специалисти са?! Три дни търсят водопровода, после още толкава ще го зариват. В кой век живеем? Техниката толкова напредна, няма ли някакъв апарат, с който до установят къде е водопроводът? Ако не платим сметките в срок, ще ни изпратят бележки мълниеносно, или ще ни дадат на съдия-изпълнител”, ядосваше се жител на квартала.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *