Цял отбор футболисти прекрачиха прага на ЮЗУ

Солидна група първокурсници от специалност „Спорт“ се събра на университетския спортен комплекс. Специално за откриването на академичната година дойдоха много футболни знаменитости, приети за студенти в ЮЗУ. Сред тях бяха бившият национал Илиян Илиев, Велизар Димитров, Пламен Николов, Лъчезар Балтанов, Милко Кирилов.

„Ще ми бъде трудно да съчетавам тренировките и мачовете с ученето, но ще се се справя, защото образованието е много важно”, заяви играчът на „Пирин” /Благоевград/ Даниел Младенов, който също ще учи за треньор по футбол.

Сред първокурсниците в специалност „Спорт” е и капитанът на националния тим и на шампиона „Лудогорец“ Светослав Дяков. Той не присъства на церемонията, тъй като заедно с отбора си се подготвя усилено за първия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу турския „Инстанбул ББ“, който ще се играе в четвъртък.

Близо 2000 първокурсници дадоха старт вчера на новата академична година в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград.

Преподавателите, студентите и техните родители, бяха поздравени и от ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Сред уважилите събитието бяха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, както и много други представители на местната и централната съдебна, изпълнителна и законодателна власт.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *