Чакане с часове: Огромни опашки за лифта за ски пистите в Банско

Огромни опашки за лифта за ски пистите в Банско. Скиорите се пропускаха на групи при спазване на противоепидемичните мерки и необходимата дистанция, съобщава bgonair.bg.

Любителите на зимните спортове напълниха и днес пистите в Банско. Въпреки притесненията на хотелиерите за отменени резервация, потокът от туристи беше огромен.

Стотици бяха желаещите скиори да се качат на пистите в Банско – за лифта обаче се чакаше около два часа.
Според фирмата концесионер на курорта, опашките се образуват, защото кабинковата линия е само една и капацитетът ѝ не може да поема наплива от туристи.

“Вече 12-а година чакаме втора кабина да ни разрешат да направим и затова се образуват опашки. Предприели сме всички мерки да има дистанция, в кабината вътре на закрито всеки е с маска и се пропускат на групи хората, за да няма струпване горе на кабините”, каза маркетинговият директор на ски зоната в Банско – Иван Обрейков.

Повечето от туристите в Банско бяха румънци. Видимо по-изнервени от чакането обаче се оказаха българите.

А за всички, които ще щурмуват пистите, остава в сила предупреждението да се съобразяват с препоръките за каране само в определените за целта зони, защото опасността от лавини в планините остава висока.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *