Часове след като излезе от реанимация полицаи задържаха гастарбайтерката, изпекла кекс с канабис на децата си, в ареста и 65-г. санданчанин

Заради кекса с марихуана арестуваха 46-годишната санданчанка Стоянка Которокова. Това стана часове след като жената бе изписана от реанимацията на петричката болница. Тя е задържана в полицията в Сандански със заповед за арест до 24 часа.

Както „Струма” писа, 46-г. санданчанка, която от години живее в Америка, дошла отпуска в родния град с двете си деца – 19 годишната дъщеря Моника, 22-г. син Димитър и приятеля на дъщеря й, който е американец, Гранд Томас. Миналата седмица в четвъртък вечерта тя им направила кекс с марихуана. От веселия десерт яли всички. През нощта обаче се почувствали зле и около 1 часа след полунощ четиримата потърсили помощ в спешното отделение в Сандански. Пред медиците те казали, че най-вероятно имат хранително натравяне от кекса. След това обаче признали, че в кекса е слаган и канабис, тъй като в чужбина бил хит за добро настроение. Тогава лекарите информирали полицията и започнало разследване по случая. Направени са им изследвания, които на сутринта дали положителен резултат за употреба на наркотик.

Майката бе задържана ден след като бяха стабилизирани в петричката болница и изписани. Тя е признала пред разследващите, че е сготвила кекса с наркотичното растение, което била закупила от 65-годишния санданчанин Кръстьо А. Полицията веднага започна издирвателни действия по задържане на продавача на канабис. Мъжът е установен на адреса му и също е задържан в полицейското управление. Той обаче отрича да е продавал на жената канабис.

По случая е образувано досъдебно производство.

ХРИСТО МАРИНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *