Частна визита по празниците! Екскметът на Петрич В. Илиев с хора от екипа си гостуваха на кмета на Миовени в Румъния

Екскметът на Петрич Вельо Илиев гостува на кмета на румънския град Миовени Йон Джорджеску. Макар и на частно посещение, той бе посрещнат изключително радушно в кабинета на градоначалника. Във визитата се включиха и бившият зам. кмет Христо Георгиев, настоящ частен съдебен изпълнител във Варна, и ексглавният секретар на общината Туфчо Сандъкчиев, които бяха в управленския екип на Вельо Илиев.

„С кмета на Миовени запазихме приятелските си отношения и контакти след побратимяването на двата града Петрич и Миовени. Многократно ме е канил да му гостувам и използвах почивните дни преди Гергьовден да се възползвам. Изключително съм впечатлен от икономическото развитие на града, не само защото в него е заводът за автомобилите „Дачия“. Кметът ми показа новата болница и културния дом”, обясни Вельо Илиев.

Петричката група  разгледала  забележителностите, сред които и катедралата „Св.св. Петър и Павел“ и опитала кулинарните румънски специалитети, в основата на които е царевицата. На празника на Петрич – Гергьовден, Вельо Илиев запалил свещички за здраве в родния си град.   

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *