Част от ГУМ – Разлог с изгорялата дискотека „Фейс” на тезгяха заради дълг на благоевградски бизнесмен

Дългове към банки сложиха на тезгяха срещу 420 127 лева сградата на бившия Градски универсален магазин в Разлог. Длъжник е обявеното в ликвидация  дружество „КАЙТ“ ЕООД, собственост на благоевградчанина Атанас Атанасов. По данни от Търговския регистър дружеството е със седалище и адрес на управление ул. „Г. Андрейчин“ в кв. „Еленово“ – Благоевград, а едноличен собственик на капитала и управител е Атанас Атанасов.

Обект на публичната продан са 2/3 идеални части от триетажната сграда ведно с обособените в нея четири самостоятелни обекта. Първият обект е с площ от 847 кв.м и се състои от складови помещения, обслужващи коридори и товарна рампа. Вторият обект е с площ от 823 кв.м и в него са обособени три офиса, дискотека и търговско помещение. Третият самостоятелен обект с площ 1036 кв.м се състои от търговска зала, складови и санитарни помещения и четири броя офиси. Последният е с площ от 848кв.м и в него са обособени търговска зала, преходни, сервизни и технически помещения, санитарни възли и коридори.

Дружеството длъжник е учредено през 2008 година. През 2009 година срещу имота, обект на публична продан, е сключена договорна ипотека.  През 2014 година заради непогасявани задължения към кредитори се стига до налагане на запор на дружеството. Задълженията на „КАЙТ“ ЕООД са близо 300 хил. лв. и са към двама кредитори, в полза на които е наложен запор на имуществото.

Дружеството има дългове към  банка, които възлизат на 104 790 лева и лихви в размер на 265 лева и дългове към софийско лизингово дружество в размер на 166 473 лева и лихви в размер на 17 165 лева.

Към момента сградата на бившия ГУМ в Разлог, която е обект на публична продан, е почти изцяло неизползваема. До преди година наемател на първия етаж бе бизнесменът от Разлог Георги Калоянов. На него той изгради култовата дискотека „Фейс”. Тя стартира успешно, но в края на 2017 година бе унищожена от пожар. Огнената стихия лумна в деня, в който дискотеката трябваше да стартира работа след основен ремонт. Щетите възлизаха на хиляди левове. Според запознат малко след пожара Калоянов е прекратил договорните си отношения с наемодателя. И до днес дискотеката е затворена.

ИВА ГЕОРГИЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *