Част от очакванията след “твърд” Brexit: Липса на прясна храна и лекарства

Стана ясно от какво се опасява правителството във Великобритания, при излизането на страната от ЕС без сделка, съобщават Ройтерс и БГНЕС. След като парламентът изиска от правителството да направи информацията публична, беше публикуван списък на най-лошите варианти, при евентуален “твърд” Brexit.

В сценария с най-лошите възможни варианти, на „Даунинг стрийт” 10 са предвидили, трафика през Ламанша да спадне между 40% и 60% още в първия ден след излизането.

Нарушаването на стокообмена можело да продължи 3 месеца, пише в прогнозата на експертите. Това можело да доведе до недостиг на прясна храна. Освен това, ако не се вземат предварителни мерки, можело да доведе и до недостиг на лекарства.

Друга опасност от “твърд” Brexit била избухването на масови протести и контрапротести. Това би довело до голям преразход на полицейските ресурси за справянето с безредиците, пише още в доклада.

Излизането от Европейския съюз без сделка по условията на раздялата, може да доведе и до нарушаване на финансовите услуги, особено тези, свързани с чужбина.

Освен това можел да бъде нарушен обмена на информация между
службите за сигурност на Великобритания и тези в европейските страни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *