„ЧЕЗ Разпределение” модернизира електропровод „Яхиново“, който доставя електроенергия на Дупница и населени места в община Сапарева баня

„ЧЕЗ Разпределение България” монтира 298 нови съвременни изолатора от силиконов тип върху електропровода, които доставя електроенергия на гр. Дупница и населените места Яхиново, Червен брег, Крайници, Сапарево и Гюргево в община Сапарева баня. Компанията монтира нов трафопост и реконструира кабелна линия 20 kV в село Крайници. Дружеството извърши и реконструкция на мрежа ниско напрежение в с. Яхиново. Известицията в обектите възлиза на близо 100 000 лв. За тяхното изпълнение бяха осъществени планирани прекъсвания на електрозахранването с цел осигуряване на безопасната работа на служителите и защита на живота и здравето им.

През следващата година „ЧЕЗ Разпределение” планира да инвестира в автоматизирани съоръжения по електропровод „Яхиново“. Компанията ще монтира 5 сигнализатора за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данни. Устройствата дават възможност за много по-бързото локализиране на повреди по електропроводите. С монтирането на сигнализаторите „ЧЕЗ Разпределение” очаква да се съкрати многократно времето на прекъсванията в резултат на евентуални аварии.

На специално проведена среща ръководството на компанията за област Кюстендил проведе среща с кметовете на община Сапарева баня, на кв. „Гюргево” и с. Сапарево. На срещата „ЧЕЗ Разпределение” представи предприетите и планирани мерки за подобряване на сигурността на електрозахранването в региона, както и причините за прекъсванията на електрозахранването.

За последните 30 дни електрозахранването в населените места около гр. Сапарева баня е прекъсвало 4 пъти, като всички изключвания са в рамките на няколко минути с цел подготовка на съоръженията за работа.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *