Refan-728×90-July-2019

Червен боб с кисело зеле

Продукти

*червен боб сварен – 500 гр. 
*кисело зеле – 1.500 кг. 
*морков – 1 бр. 
*червена чушка – 1 бр. 
*кромид лук – 2 бр. 
*млени домати от консерва – 3 с.л. 
*магданоз – 1/2 вр. 
*дафинов лист – 3-4 бр. 
*олио – 3 с.л. 
*червен пипер – 2 с.л. 
*червен пипер 
*сол

Начин на приготвяне

В дълбок тиган сипвате олиото и запържвате до зачервяване лука, моркова и чушката, който са предварително нарязани на дребно. Добавяте червения боб и нарязаното на ситно кисело зеле. Овкусявате със сол и черен пипер. Добавяте червения пипер и една чаша гореща вода. Сваляте от огъня и прибавяте млените домати и дафиновите листа. Отното разбърквате и изсипвате сместа в глинен гювеч. Захлупвате с капака и слагате в студена фурна. Добре е да сложите гювеча в плитка тава, за да не изтече от сока на ястието по фурната. Пече се на 200 градуса до пълното омекване на зелето. Около 15 – 20 мин. преди да извадите от фурната махнете капака на гювеча, за да се запече отгоре и да се изпари водата. При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *