
Продукти
*червен боб сварен – 500 гр.
*кисело зеле – 1.500 кг.
*морков – 1 бр.
*червена чушка – 1 бр.
*кромид лук – 2 бр.
*млени домати от консерва – 3 с.л.
*магданоз – 1/2 вр.
*дафинов лист – 3-4 бр.
*олио – 3 с.л.
*червен пипер – 2 с.л.
*червен пипер
*сол
Начин на приготвяне
В дълбок тиган сипвате олиото и запържвате до зачервяване лука, моркова и чушката, който са предварително нарязани на дребно. Добавяте червения боб и нарязаното на ситно кисело зеле. Овкусявате със сол и черен пипер. Добавяте червения пипер и една чаша гореща вода. Сваляте от огъня и прибавяте млените домати и дафиновите листа. Отното разбърквате и изсипвате сместа в глинен гювеч. Захлупвате с капака и слагате в студена фурна. Добре е да сложите гювеча в плитка тава, за да не изтече от сока на ястието по фурната. Пече се на 200 градуса до пълното омекване на зелето. Около 15 – 20 мин. преди да извадите от фурната махнете капака на гювеча, за да се запече отгоре и да се изпари водата. При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.