HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЧЕРВЕН ИЗБОР! В. Сарандев и К. Дурчов довечера влизат в битка за областен председател на БСП

Заместник-кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев и председателят на БСП в Банско Костадин Дурчов днес ще влязат в решителна битка кой да оглави столетницата в Пиринско. Те ще се борят за гласовете на 44-мата членове на Областния съвет на БСП, които довечера трябва да изберат кой да ги ръководи. По устав гласуването е тайно, ако обаче постъпи предложение за явно гласуване и то бъде подкрепено от 2/3 от присъстващите на заседанието, изборът ще стане с вдигане на ръка.

Сарандев и Дурчов до вчера бяха единствените номинирани за поста, който до момента се заема от депутата Николай Бошкилов.

Според източници от червената централа в Благоевград, където са партийните офиси на областното ръководство, надпреварата ще е доста оспорвана, защото Сарандев очаква подкрепа от представителите в Областния съвет на Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Разлог, Благоевград и вероятно Кресна, а за Дурчов ще гласуват Банско, Петрич, Сандански и останалите общини в областта. Валери Сарандев се смята за силно приближен до Корнелия Нинова и депутата Н. Бошкилов и преди две седмици стана дори заместник-председател на Областния съвет на БСП, което може да натежи на везните при избора.

Ситуацията обаче може да се промени рязко, ако благоевградските социалисти включат свой кандидат за областен председател. За късно снощи бе насрочен пленум на общинското ръководство на БСП – Благоевград, на който да бъде взето решение ще издига ли областният център на Пиринско свой претендент за поста, или за пръв път в най-новата история на партията местните социалисти ще позволят „без бой” лидерският пост да бъде зает от човек извън Благоевград.

Любопитното е, че и двамата сигурни към момента кандидати за председателското кресло освен дълъг партиен, имат и стаж в областната управа. К. Дурчов бе зам. областен управител, а В. Сарандев – областен управител до миналия месец.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *