ЧЕРВЕН СКАНДАЛ! След над 40 г. членство в партията БСП – Благоевград изключи от редиците си д-р В. Арабаджиев за неплатен членски внос от 2 лв. месечно

БСП – Благоевград изключи от редиците си известния стоматолог д-р Вангел Арабаджиев. Това е станало на заседание на общинското ръководство, на което той не присъствал, нито бил уведомен, че предстои саморазправата с него.
„Разбрах случайно, че вече не съм член на партията, в която членувам над 40 години, тоест в нея е минала по-голямата част от живота ми – коментира пред „Струма“ д-р Арабаджиев. – Най-големият абсурд е, че са ме изключили заради неплатен членски внос, защото не са намерили друг благовиден мотив. Представяш ли си – за членски внос, който в БСП е 2 лв.! Когато го плащам, аз обикновено давам по 100 лв. и никога не съм се интересувал за кои месеци плащам. Дал съм на тази партия много, много повече пари, отколкото нищожния им членски внос. А истината е, че са ме изключили, задето бях в кандидатдепутатската листа на Мая Манолова, която всъщност е 100 пъти по-лява от Корнелия Нинова. Вече бившите ми другари така и не проумяха, че партията на Манолова не е срещу БСП, идеята беше и двете партии да се борят срещу ГЕРБ.
А и аз обявих официално още докато се правеха листите, че не съм съгласен председателят на общинската структура на БСП Любен Милев да бъде единственият представител от Благоевград в червената листа. Това решение, което самият Милев наложи на база някакви номинации, които май само той е виждал, доведе до позорния резултат в Благоевград БСП да стане не трета, а четвърта политическа сила.
Друг е въпросът, че не някой друг, а хора от БСП ми помогнаха да бъда включен в листата на „Изправи се! Мутри вън!“. И съвсем отговорно мога да кажа, че работих от цялото си сърце и душа ГЕРБ да не успеят да съберат мнозинство. А вече бившите ми партийни другари е редно да помислят, защото допуснаха ГЕРБ да има тук най-високия резултат в страната. Не мисля, че това е заради свършеното от тях по време на 10-годишното им управление. Убеден съм, че резултатът им е наказателен вот към БСП заради поведението на Милев, заради това, че не можахме да излъчим наш, партиен кандидат за кмет, а направихме погрешния ход с подкрепата на независимия Румен Томов, и поради още много причини, всички свързани с пагубната политика на БСП“, заяви д-р В. Арабаджиев.
Откакто са го изключили от партията, никой от ръководството на БСП не му се е обадил, за да го уведоми, че вече не е член. Самият той също не е ходил в червената централа, а и няма такова намерение. Категоричен е, че няма да си върне и партийния билет в БСП.
„Не ми го е дал Милев, че да му го връча на него“, е железният довод на стоматолога, който е известен с това, че винаги открито и директно изразява позицията си.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *