ЧЕРНА ВЕСТ! Ветеринарната лекарка и преподавател в ПГМСС – Разлог д-р М. Манушкина издъхна от Ковид-19

Разлог изгуби още един уважаван лекар – професионалист в своята област. Коронавирусът погуби уважаваната ветеринарна лекарка и преподавател в ПГМСС д-р Мариана Манушкина. Тя е починала в петък  на път за София, където е транспортирана по спешност за лечение след влошаване на състоянието й. В  събота в последният й земен път с нея се сбогуваха близки, колеги и приятели, които са в шок от внезапната й смърт. 

В следобедните часове от гимназията, където преподаваше по специалните дисциплини, съобщиха тъжната вест и изказаха съболезнования на семейството й.

„Днес се сбогувахме с д-р Мариана Манушкина – всеотдаен педагог, човек с голямо сърце, отзивчив приятел и скъп колега. Тя ще остане завинаги част от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство като светъл пример за учители, ученици и служители.

Скъпо опечалено семейство, загубата е непрежалима, но добрите хора не умират, те остават в спомените като светлина и пример за подражание. Бъдете силни и знайте, че ние винаги ще бъдем до вас!, написаха от гимназията.

Черната вест обиколи мълниеносно града, а стотици изказаха съболезнования на семейството. Разлог изгуби един истински професионалист в своята област и прекрасен човек. Десетки ученици и колеги публикуваха сърцераздирателни коментари, в които изказват своята дълбока признателност и уважение към д- р Манушкина.

„Една силна и добра жена си отиде. Приятелка и съветник. Никой няма да може да бъде като Вас. Вие сте пример за много хора. Ще ни липсвате много, но знаем, че искате да сме силни. Обичаме Ви! Най-добрата и усмихната госпожа, човек, който ще липсва много на всеки от нас“, коментираха нейни ученици.

Д-р Манушкина е починала на път за София, където е изпратена за лечение след внезапно влошаване на състоянието й. Нейни близки приятели споделиха, че около седмица се е лекувала вкъщи. Била е с двустранна пневмония. Състоянието на 53-годишната жена обаче се влошило внезапно и в петък е приета в разложката болница. Предвид тежкото й състояние тя е насочена за лечение в София, но по време на транспортирането с линейка е издъхнала.

Д-р Манушкина бе сред най-добрите ветеринарни лекари в региона с дългогодишен опит и практика и има една от първите ветеринарни амбулатории в Разлог. Нейният син също е ветеринарен лекар, както и снаха й.

Д- р Мариана Манушкина е поредният лекар от региона, който губи битката с  коварния вирус. Жертва на Ковид-19 първи станаха лекарското семейство Вакльови – баща, майка и син от село Краище, община Белица. Дни по-късно битката изгуби и техен съселянин – фелдшер във ФСМП – Банско. През ноември месец вирусът погуби и уважавания д-р Спас Радев от Разлог.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *