ЧЕРНА ВЕСТ! На 58 г. почина актьорът Лъчезар Кацарски

На 58-годишна възраст почина актьорът Лъчезар Кацарски, съобщиха от Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Лъчезар Стефанов Кацарски е роден на 25 март 1962 година в Благоевград. Завършва „Актьорско майсторство” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Николай Люцканов. От 1987 г. е част от трупата на благоевградския театър.

„Внезапно ни напусна обичаният от нас актьор Лъчезар Кацарски. Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни актьори в нашата трупа. Обичан от публиката, очарователен бунтар, с неизчезваща усмивка и силен дух, който беше компас за всички свои колеги и ще липсва много!”, написаха колегите му от театъра, които изказаха искрените си съболезнования на неговата съпруга – актрисата Албена Чобанова, и на децата му, които са част от семейството на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Ролите му са неизброими: Мистър Айзъкс в „Портретът на Дориан Грей“, Марко във „Вампир“, Марко Попович във „В полите на Витоша“, Алтум в „Принцеса Турандот“, Зилов в „Лов на диви патици“, Газ в „Кухненският асансьор“, Едуард в „Бягство от Москва“, Капитан Леоне във „Волпоне“, Харкорт в „Да си вземеш жена от село“, Лвов в „Иванов“, Той в „Пиеса 27“, Професора и комита в „Чернодрински се завръща у дома“, Вотрен в „Дядо Горио“, Джери в „Двама на люлката“ и много други.

Запомнящо се е и участието му в киното – във филма на Иван Андонов “Вампири, таласъми”.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *