Черна вест! Почина световноизвестната българска цигуларка Катя Попов

“Световноизвестната българска цигуларка Катя Попов ни напусна. Почивай в мир!”, това съобщи на страницата си във “Фейсбук” Красимир Аврамов, известен като Човекът Глас.

Все още няма яснота от какво е починала талантливата красавица.

Катя Попов следва в Българската музикална академия, след което продължава учението си в Париж. Първото концертмайсторско място, което печели, е в Европейския младежки симфоничен оркестър, с който свири и гастролира по света. Следва пътуване до Лос Анджелис, където решава да се установи постоянно. Постепенно се изкачва нагоре в кариерата си. Започва от Камерния оркестър на Лос Анджелис, продължава като водач на втори цигулки в оркестъра на Лонг Бийч. От 2009 г. вече е концертмайстор на оркестър „Hollywood Bowl”, като междувременно свири и във филхармонията на Лос Анджелис. С Холивудския оркестър участва в записа на филмова музика (за над шестстотин филма досега), но с този състав изнася и концерти, в част от които е солистка. Благодарение на филхармонията на Лос Анджелис пък се среща с едни от най-прочутите музиканти в света. Участвала е в престижни турнета на оркестъра.

Катя Попов изглежда неспокоен дух. Създава Калифорнийски струнен квартет, в който е водач. Този състав постепенно се налага, получава много добри оценки от критиката и прави поредица интересни концерти. Наричат ги „Съботни следобедни концерти”, на които Катя става музикален директор. Съставът е отличен с наградата на Бевърли Хилс като „Камерна формация на годината”. За 2011 г. същата тази награда, но за инструменталист на годината, бе връчена на Катя Попов. Ослепително хубава, амбициозна, майка на две деца.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *