Черна ряпа с мед спира кашлицата моментално

Когато за първи път чух за лечението на кашлица с черна ряпа, това ми прозвуча доста несериозно. Не че не вярвам в народната медицина, но просто не можех да повярвам, че няколко лъжички от сок от ряпа са способни да облекчат, та дори и да излекуват детската кашлица, споделя млада майка в purvite7.bg .

След време се видях с моя приятелка, която беше изключително въодушевена и с възторг разказваше, че е успяла да се справи с кашлицата при своя син само с няколко приема на сок от черна ряпа. След няколко месеца детето ми се разболя. Предписаха му курс с антибиотици, от който нямаше никакъв ефект. Последва втори курс с друг антибиотик. След това консултация с хомеопат, билколечение и т.н. Накрая вече бях в пълна безизходица и реших да опитам с черната ряпа.
След дълго търсене успях да закупя такава от една баба на пазара, която беше категорична, че този народен лек срещу кашлица действа безотказно. Още помня думите й: „След една седмица детето ти ще спре да кашля, ще видиш! Ела пак да ми кажеш какъв е резултатът.”

Прибрах се вкъщи, изпълних рецептата съвсем прецизно и започнах да давам от сокчето, което този зеленчук щедро отделяше. На втората сутрин детето ми се събуди и за първи път от седмици не се давеше от кашлица. Реших, че е просто случайност, но продължих да давам от сока. Последваха няколко прокашляния, но те нямаха нищо общо с хриповете, наподобяващи задушаване от предните дни. На четвъртия ден нямаше и следа от кашлицата и за мен това беше напълно необяснимо.

От всичко това научих, че понякога, когато сме изключително скептични към нещо, се оказва, че именно то може да помогне на нас или на наш близък. Определено този лек се оказа ползотворен не само при моето дете, но и при децата на мои познати. Негативната страна е, че не винаги е наличен на пазара (черната ряпа се предлага предимно в зимния сезон). Ето как можете да си я приготвите:

Вземете една черната ряпа и я измийте добре. Направете в нея дупка, в която сложете малко мед (около една супена лъжица). Ако не разполагате с мед, можете да използвате пудра захар. След 4-5 часа дупката ще се запълни със сока от ряпата. От този сок се пие по една супена лъжица три пъти дневно. След като изсипете насъбралия се сок, отново напълнете дупката с мед или пудра захар, за да се образува нова течност.

Сиропът от черна ряпа е много ефикасен и има силата на естествен антибиотик, действа отхрачващо и успокоява гърлото. Може да се ползва при бронхит, ларингит или фарингит, загуба на гласа или възпалени сливици.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *