HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Черна статистика! От началото на годината са загинали 247 души при 2517 тежки инцидента на пътя

От началото на годината са отчетени 2517 тежки инцидента на пътя и 247 загинали, от които 4 деца. Това заяви шефът на “Пътна полиция” комисар Бойко Рановски на редовното заседание на Комисията по проблемите на пътната безопасност, съобщиха от МВР.

Според данните, ранените при инциденти на пътя са 3114 души. По думите на Рановски, най-уязвимите участници в пътното движение остават възрастните хора над 64 години – общо 24% от всички загинали на пътя.

Според направения анализ, причините за инциденти на пътя са все така шофирането с висока скорост, неправомерни маневри, отнемане на предимство, навлизане в лентата за насрещното движение, шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества.

От 21 януари тази година до 4 юни са отнети регистрационните табели и е прекратена регистрацията на 2846 моторни превозни средства, заяви още Рановски.

Заместник-министърът на МВР Красимир Ципов, който председателства комисията, коментира, че усилията трябва да се насочат основно към превенцията за намаляване жертвите на пътя. Също така в училищните програми да се включат часове по пътна безопасност. Тази позиция беше подкрепена и от другите участници в комисията.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *