Черни скорпиони отново плъзнаха из Бургас

От жегите и влагата в целия Бургас са плъзнали черни скорпиони. За страховитото нашествие алармира читател на Флагман.бг, който намерил членестоного в банята си в апартамент на ул. „Рилска“ в морския град. Скорпионът е с размер 5-6 см. 

Бургазлията признава, че всяка година през лятото забелязват гадините да пълзят из жилищните комплекси, но не и у дома.

„Живеем на четвъртия етаж, съседите също се оплакват. Открихме няколко по стълбищното пространство, забелязваме ги и по улиците, из целия град са, нещо страшно е“, пише Иван Й.

Това не е първият случай на открит скорпион в Бургас. Макар и да е стресиращо за хората, членестоногите са характерни за морския град. Активни са през летните месеци, пропълзяват в апартаментите обикновено през канализацията.

Скорпиони в България могат да бъдат забелязани най-често под камъни, под кората на дърветата или оградите, в мазета или тавани.

Важно е да се знае, че скорпионите в у нас не са отровни и никога не нападат сами човека. Инцидентите с тях обикновено се случват при случайно настъпване или друга интервенция от страна на хората. За разликата от българските скорпиони обаче ухапванията от тропическите им събратя въобще не е толкова безопасно, а може да има сериозни, а често и фатални последствия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *