Черно-бял сладко-солен тарт

Необходими продукти

15 бр. бисквити *Орео*

6 с.л. разтопено масло

1/2 ч.ч. течна сметана

275 г маскарпоне

3/4 ч.ч. захар

1 ч.л. ванилена есенция

240 г натурален шоколад

1 ч.ч. течна сметана

морска сол на люспи за поръсване

Начин на приготвяне

Бисквитите се разбиват в кухненски робот заедно маслото. Получената смес се разпределя по дъното и стените на форма за тарт (аз използвах разглобяема за торта) с диаметър 24 см. Слага се във фризера. Сметаната се разбива с миксер, след което се смесва с маскарпонето, захарта и ванилията и се разбърква на ръка. Сместа се изсипва върху охладената основа за тарта. Връща се във фризера за още поне 1 час. През това време се приготвя ганаш, като сметаната се слага на котлона да се загрее. Дърпа се настрани и към нея се добавя нарязаният шоколад. Бърка се до получаване на гладък крем. Оставя се леко да изстине, след което се излива върху сладкиша.
Прибира се в хладилника най-малко за 2 часа. Преди поднасяне се поръсва със солта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *