Четвърта процедура за строителство на физкултурен салон в двора на НХГ, само „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД с оферта от 5 поканени

Единствено „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД от общо 5 поканени от община Благоевград фирми е представила оферта за проектиране и строителство на физкултурен салон и подпорна стена в двора на Националната хуманитарна гимназиа „Св. св. Кирил и Методий“. Това стана ясно вчера след изтичане на крайния срок за депозиране на предложенията.

Прогнозната стойност на поръчката бе 521 088 лв. с ДДС и за изпълнение бяха поканени да кандидастват и благоевградските дружества „Растер Юг“ ООД, „Универсал Строй Консулт“ ООД, „Стренидом-2007“ ЕООД и софийската „Бул Строй Инвест“ ЕООД. Четири от петте фирми се отказаха от участие, като не внесоха предложения, а единствената ценова оферта на „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ е за 520 560 лв. с ДДС.

Това е четвърти опит на общината да възложи изграждането на физкултурен салон в двора на НХГ, след като до момента три процедури завършват с провал. Последното договаряне без предварително обявление се състоя в началото на април, тогава само две от поканените три фирми предложиха цена, но се оказа, че в техническите им предложения има пропуски и до подписване на договор на се стигна.

Строителството на физкултурен салон в двора на НХГ е с финансиране по ОП „Региони в растеж 2014-2020“ по проект, спечелен от община Благоевград от екипа „Камбитов“ , който включва и ремонти на учебните сгради на същата гимназия, на V СУ и на ІІІ ОУ, както и строителство на новата сграда към детска градина „Вечерница“, която се ползва вече повече от година.

Преди години, още при разработването на проекта, директорът на гимназията Марин Митов възропта срещу строителство на салон, обяснявайки, че учениците имат нужда от актова зала, но претенциите им не бяха взети под внимание.

Заделените първоначално средства за физкултурен салон бяха 579 050,49 лв. с ДДС, след проведена обществена поръчка общината сключи договор със столичното дружество „Солид груп“ ЕООД с управител Ивелин Иванов, чиято оферта бе на стойност 521 088 лв. с ДДС. Той обаче се отказа от изпълнението й.  Заради доста по-ниската вече сума преди повторното обявяване на поръчката се наложи да се правят промени и цялата сграда се завъртя така, че да няма нужда от изграждане на подпорна стена, която оскъпява строителството.

Директорът на НХГ още тогава коментира, че заради планираното изграждане на нов физкултурен салон в двора на гимназията училището губи изцяло едната от двете спортни площадки, а салонът ще засенчи класни стаи в основната учебна сграда. Той предложил да се прекрати цялата процедура и да не се строи този салон, но се оказва, че не може, защото той е част от общ проект.

Дали този път ще се стигне до договор, ще стане ясно след преглед на техническото предложение на „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *