Четвърти ден без следа от мъжа, търсен за убийството в Костенец

Четвърти ден без следа от заподозрения за убийството на бившата си съпруга мъж от Костенец. Въпреки усилията на полицаите, издирването не дава резултат. Вчера органите на реда реагираха на най-малко 7 сигнала за места, където би могъл да се укрива Стоян Зайков.

Кола на жандармерията охранява постоянно и улицата, на която живеят родителите му. 38-годишната Милена Шишкова от Костенец беше жестоко пребита и застреляна в петък.

Тялото на жената бе открито в петък около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По неофициална информация първо е била пребита, а ръцете й са били вързани.

Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.

Бащата на издирвания Георги Зайков заяви, че той е последният човек, когото синът му ще потърси, за да го скрие. Те прекъснали отношенията си преди 15 години. Разследващите обаче беседват с всеки от близкия кръг на Стоян. Георги Зайков допълни, че “с радост” призовава сина си да се предаде.

Седем сигнала са подадени до момента в полицията. Всички те са проверени, но от мъжа няма и следа. Барети, полицаи, горски служители и дори хеликоптер са включени в издирването, а периметърът вече е разширен. Днес спецчасти са претърсили изоставени сгради в село Сестримо, както и такива в района на изоставена мина.

Основно се претърсва и района около сметището на Костенец, тъй като част от сигналите насочват към него. Счита се, че Зайков се крие в гората, а нощем слиза на сметището, за да търси хранителни отпадъци, предаде “Трафик Нюз”.

Един от първите домове, претърсени от криминалистите още в петък, е на един от най-близките приятели на 43-годишния Стоян – Ангел. Мъжът обаче не вярва, че Стоян е посегнал на бившата си приятелка. Оправдава бягството му със страх, защото е криминално проявен и осъждан. По думите на Ангел, Стоян Зайков няма и мобилен телефон.

Хора в Костенец разказват, че издирваният не за първи път се крие от полицията. При това много умело. Имало случай, при който Стоян стоял 24 часа в бидон в мазето на комшия, за да се скрие от полицаите.

При друг случай полицията го търсила два месеца, а той се скрил на втория етаж в къщата на съсед. Мъжът дори не разбрал за присъствието му. И сега хората смятат, че трудно ще го открият. Стоян бил бракониер и познавал добре гората.

Известно е, че той е криминално проявен и е създавал проблеми на Милена, за което са знаели и нейните близки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *