Четвъртокласник от Кюстендил със златен медал от международен турнир по математика

Ученик от Кюстендил си осигури награда от международния турнир „Математика без граници”. Марио Иванов е възпитаник на началното училище „Св. Климент Охридски” и е в IV „а” клас. Той получи златен медал и купа, а наградите му бяха връчени от проф. Минко Балкански, учредител и президент на едноименната фондация.

„Професор Балкански е смятан за един от най-известните учени в областта на физиката в световен мащаб. На 27 години става доктор на науките, а година по-късно – професор по физика. Живее в Париж и развива широка благотворителна дейност”, споделят от началното училище. 

„Нашите деца се представиха достойно на финалния кръг на международния турнир “Математика без граници”. Той се проведе в Несебър, като участваха ученици, представили се отлично в предварителните кръгове на състезанието. Турнирът “Математика без граници” се провежда в три дистанционни кръга и финал. Тази година в Несебър взеха участие 730 ученици от 1 до 12 клас от 54 града в страната. Освен в Несебър седмият математически турнир се проведе в още 17 страни по света”, уточни директорът на началното училище Евелина Димитрова.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *