Четирима в ареста заради нападението срещу ТВ екип

Задържаха част от биячите, нападнали журналисти от „Нова телевизия” на магистрала “Тракия”. Двама от тях са заловени днес на обед, на граничния пункт “Калотина”. Няколко часа по-късно са предадени на прокуратурата в Пловдив.

Други двама се явиха сами в полицията. По последни данни, във връзка с инцидента ще бъдат разпитани 7 охранители от две фирми, едната от които е без лиценз.

Мъжете, които днес бяха арестувани, не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков.

Задържаните на границата са Румен Мишев, с прякор Дуката и Стилян Георгиев. Според събраните данни, Мишев е мъжът, който е ударил оператора и е единственият, който е удрял. Вторият – Стилян Георгиев е чул от репортерката, че двамата са журналисти и е прекратил нападението.

Все още се издирва най-важният от групата – Размиг Чакърян. Той е взел телефона на журналистката. Според полицията, името му фигурира в няколко фирми, собственик е и казино на границата. За Чакърян се знае още, че е съдружник в тържището за плодове и зеленчуци „Слатина”.

Прокуратурата установява самоличността и на останалите заподозрени за боя. Част от охранителите са от фирмата „Омега 69″, по данни на обвинението. Тя е свързана с бившата съпруга на бизнесмен, с прякор Къро. Името му е било свързано и с групировката ВИС.

Малко след ареста днес, от фирмата изпратиха писмо, според което, ще оказват пълно съдействие на полицията, за да излезе наяве цялата истината. В становището се казва още, че осъждат остро и категорично агресията по пътищата.

Очаква се четиримата арестувани да се сдобият с обвинения за нападението и постоянно задържане под стража.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *