Четирима свидетели по делото за убийството на Валери Дъбов не се явиха в съдебната зала, били извън страната

Кюстендилски окръжен съд в съдийски състав с председател Пенка Братанова проведе поредно съдебно заседание по делото за убийството на Валери Дъбов, по което подсъдим е Алекс Анков-Гучи от фамилия Гольовците. В съдебна зала не се явиха четирима от свидетелите, за които в съда е постъпила справка, че са извън страната.
Разпитана беше майката на пострадалия при жестокото убийство Михаил Павлов, който по искане на защитата му се явява и като частен обвинител по делото. Тя разказа за престоя на Михаил в кюстендилската и след това в софийска болница. Лечението му продължило три-четири месеца. Пострадалият решил да се върне на работа въпреки бавното и трудно възстановяване, имал и затруднено дишане.
Съдът отправи питане към страните по делото дали са съгласни показанията на неявилите се свидетели да бъдат прочетени от досъдебното производство. Адвокатите на обвиняемия за убийството на Валери Дъбов – Вася Пешева и Павлин Куюмджиев, заявиха, че на този етап държат тези свидетели да бъдат чути.
Обвинението в лицето на окръжен прокурор Ангел Байрактарски изрази готовност при необходимост свидетелските показания да бъдат оттеглени и заличени.
По отношение на вещите лица, които не се явиха и в предходното заседание, съдът също предложи на страните техните експертни заключения да бъдат прочетени и приети без присъствието им в съдебна зала. Адвокатите на подсъдимия настояха и те да бъдат чути в съда.
Предстои съдът да се произнесе дали да се възпроизведат записите от камерите пред кафене „Иридиум” и на ул. „Цар Освободител” по време на инцидента. 
Подсъдимият Алекс Анков-Гучи от фамилия Гольовците отказа да говори пред съда с мотив, че на следващото дело ще го направи. В случай че вината му бъде доказана в съдебна зала, го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор със или без право на замяна

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *