Четирима селски кметове от Санданско с над 1000 лв. заплата

13-те избираеми селски кметове в община Сандански ще се разписват върху фиш с по-високо възнаграждение през настоящата календарна година. Увеличението е на база брой население, поясни директорът на бюджет и финанси в Общинската администрация Вергиния Йорданова.

Най-високо е възнаграждението на 4-мата кметове на най-големите населени места. Кметът на с. Склаве Павел Пъхнев ще се разписва срещу 1001 лева, същата заплата ще вземат и кметовете на селата Катунци – Красимир Кисов, на с. Ново Делчево – Валентин Апостолов, на с. Дамяница – Атанас Ангелов, и на с. Поленица – Гаврил Цветанов.

Заплата в размер на 913 лева е определена за кметовете на селата Левуново – Методи Фетвов, на с. Плоски – Кирил Катранджиев, на с. Лешница – Светльо Джоров, на с. Джигурово – Александър Мицев, на с. Струма – Величка Каталска.

Кметовете на с. Петрово – Иван Атанасов, на с. Вълково – Андон Ханджийски, и на с. Лебница – Ваня Бисеринска, ще получават 858 лева на месец.

Съветникът от ГЕРБ Петър Додушев предложи на гласуване заплатата на кметовете на кметства да бъде равна и да се увеличи с още 150 лева. Това негово предложение не срещна подкрепа, “за” увеличение гласуваха само съветниците от управляващата партия ГЕРБ, а всички останали – с “въздържал” се. 

Предложението на съветника Живко Иванов месечното възнаграждение на всички избираеми кметове на кметства да е в размер на 2000 лева пък изобщо не бе подложено на гласуване.

ЛИДИЯ МАНЕВА     

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *