Четирима с обвинения заради откраднатите картини на Майстора

Четирима се сдобиха с обвинения от Софийска районна прокуратура заради кражбата на картини на Владимир Димитров – Майстора, Димитър Киров – Ди Киро, Вили Николов и други български художници от къща в София. Междувременно стана ясно, че и последната картина на Майстора е открита. Според обвинението В. Христов в съучастие с А. Антонов са проникнали в имота и са откраднали 15 картини, сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина. Прокуратурата добавя, че Христов има криминално минало и е лежал в затвора. На двамата мъже е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.

С обвинение се сдоби и Атанас Йончев – Наско Дългия, който е купил картините от двамата крадци. Пред него те твърдели, че намерили ценните картини на изоставен таван и взели близо 3000 лева за цялата колекция. Той е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5000 лв. и го грози наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Заради съдействие при продажбата на крадените платна, с обвинение се сдоби и  Б. Найденов, той също излезе от ареста срещу „Парична гаранция“ в размер на 5000 лв.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *