Четирима ученици от Югозапада сред финалистите в националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Ученици от Дупница, Кюстендил, Гоце Делчев и санданското село Катунци са сред  24-имата финалисти за националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Те успяха да преминат успешно регионалния кръг на състезанието и с показаните високи резултати си осигуриха място на финала. Общо четирима са излъчените от Югозапада финалисти и това са петокласниците Даниел Ламбин от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев и Михаела Димитрова от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил, както  и шестокласниците Даниел Кръстев от ОУ „Неофит Рилски“ – Дупница и Стиляна Поповска от ОУ „Христо Ботев“ в село Катунци, община Сандански.

В регионалния кръг училищните шампиони и техните подгласници  от общо 165 училища от цялата страна премериха сили в 16 онлайн състезания. За националния финал, който ще се проведе на 24 април, се класираха едва 24 ученици, като четирима са от Югозапада.

Участниците в състезанието се включиха и в кампания, насочена към опазването на пчелите, под надслов „Защото имаме нужда от тях“, а основната идея е подрастващите да научат повече за пчелите и за тяхната изключителна роля за планетата и човечеството.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *