Четири домашни рецепти за бели зъби

Един от най-честите естетически проблеми, свързани с красотата, са жълтеникавите зъби. Желанието на дамите, а и на господата, да избелят зъбите си ги подтиква да отделят значително перо от бюджета си за избелване.

Понякога обаче скъпите и дълги процедури имат много лесен и ефективен начин. Така екипът на az-jenata.bg споделя с вас топ 4 на домашните рецепти за избелване на зъби, с които да върнете самочувствието и желанието си за по-честа усмивка.

1. Ягоди

Знаете ли, че червените ягоди са изключително добро средство да избелим зъбите? Всичко което трябва да направите е, да вземете 2-3 по-големи ягоди, да ги смачкате и да нанесете върху зъбите. Оставете да подейства между 2 и 3 минути и след това измийте зъбите с паста.

2. Моркови

Следващия път, когато видите моркови в магазина, задължително си купете, измийте ги и ги изяжте сурови. Те помагат за почистване на плаката и са естествено почистващо средство за вашите зъби. Потъркването на повърхността на зъбите с морков ще ви помогне да се сдобиете с по-бял цвят.

3. Спрете цигарите

Пушенето води до пожълтяване на зъбите и е причина за много опасни болести. Ако искате да върнете обратно бялата усмивка на лицето си, най-добре се отървете от вредния навик колкото можете по-скоро.

4. Използвайте сламка

Всичко топло или студено е вредно за зъбите ви и често може да ви докара болка. Когато можете, винаги се възползвайте от пиене през сламка, тъй като по този начин предпазвате зъбите и не позволявате на различните течности като кафе да оцветят зъбите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *