Четири общини в Пернишко с избрани на първи тур кметове, балотаж в Перник и Радомир

Цветислава Цветкова е новият стар кмет на Трън. Тя печели убедително пред опонента й от БСП Александър Христов. За Цветкова са гласували 72% от избирателите, което е 1509 души. За опонента й от БСП са дали гласа си едва 335. 161 човека са гласували за кандидата на коалиция ВМРО- Воля Александър Алексив. Тя беше избрана за кмет на крайграничната община на проведените през есента на 2017 година частични местни избори. Тя зае овакантения пост след като тогавашният кмет Станислав Николов подаде оставка.

От първи тур печели и досегашния кмет на Брезник  Васил Узунов. Той ще управлява общината трети мандат, кандидатира се като независим, подкрепен от ГЕРБ. Активността на избирателите в общината бе 58,6%. От 3127 гласували в общината,  2181 са подкрепили Узунов.

В Земен печели Димитър Сотиров за шести мандат.  Прогнозните резултати са за 60% пред останалите двама кандидати.

Васил Станимиров също ще управлява за трети мандат най-малката община Ковачевци. Той преодоля без проблем кандидата на АБВ в коалиция с ГЕРБ Мариана Методиева.Станимиров е магистър по икономика, завършил е УНСС, 50-годишен е.

В Перник окончателно балотаж между Вяра Церовска от ГЕРБ и Станислав Владимиров БСП. Радомирци ще гласуват следващата неделя дали Пламен Алексиев да управлява общината трети мандат или ще спечели Евдокия Асенова от БСП и Коалиция.

                       КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *