Четири от пострадалите в Болоня българчета остават в болница

Общо осем са били българските ученици, оказали се в района на взрива край летището на Болонявчера. Това съобщи Марин Ботев от Регионалното управление за образование в Силистра. По думите му засега няма информация, че българските ученици ще прекъснат престоя си в Болоня и ще се върнат у нас.

На две от тях е била оказана помощ на място, други две са били освободени още вчера след прегледи. Останалите 4 деца трябва да бъдат изписани днес, обясни директорът.

В понеделник мощна експлозия разруши магистрала в Италия. Цистерна избухна след катастрофа в близост до летището на Болоня. Взривът събори голяма секция от околовръстния път на града. Двама души загинаха, а близо 70 получиха различни наранявания, като състоянието на 14 от тях е тежко.

Българските ученици са вървели пеша по магистралата и са пострадали от ударната вълна и летящи горящи предмети. Всички те са получили обгаряния. Вчера Министерството на външните работисъобщи, че седем български младежи са пострадали леко при инцидента в Болоня. Тази сутрин директорът на училището, съобщи, че децата, оказали се в района на експлозията, са били осем.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *