Чийзкейк с малини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити – 270 г
  • масло – 1 пакетче краве
  • малини – 1 ч.ч.
  • ЗА КРЕМА
  • крема сирене – 170 г
  • захар – 3 с.л.
  • мляко – 350 г кондензирано
  • яйца – 1 бр.
  • лимонов сок – 3 с.л.
  • ванилия – 1 пакетче
  • ЗА ЗАЛИВКАТА ПО ИЗБОР
  • сладко от малини – 1 бурканче разтопено
  • сметана – 1/2 ч.ч.
  • шоколад – 60 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се смилат и се размесват със затопленото масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се запича за 4 минути на 180 градуса.

Блатът се изважда от фурната и се оставя на хладно. Крема сиренето се разбива, след което се смесва с кондензираното мляко, захарта, яйцето, ванилията и лимоновия сок.

Кремът се бърка до пухкавост. Малините се нареждат върху охладения блат и се заливат с крема. Десертът се връща във фурната за 50 минути.

Разтопеният шоколад се смесва със сметаната, докато се получи гладка смес. С тази заливка се полива охладения чийзкейк и се оставя в хладилника за 5–6 часа. Вторият вариант за заливката е да разтопите пасирано сладко от малини на котлона и да залеете сладкиша, след което отново трябва да престои в хладилника.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *