Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Чийзкейк с маскарпоне и заквасена сметана

Продукти

320гр натрошени бисквити “Закуска”
100гр меко краве масло
2 кутии (общо 1кг) крема сирене Маскарпоне (може и с обикновено крема сирене)
1 малка кофичка заквасена сметана
120 гр. пудра захар
2 пакетчета ванилия (по желание)
1/3 ч.л. агар агар (вегетариански желиращ агент)
30мл хладка вода
1 бурканче сладко (около 340гр)

Приготвяне

Бисквитите се натрошават на прах и към тях на парченца се добавя кравето масло. Разбърква се докато маслото не се поеме напълно от бисквитите и при бисквитите да се слепват. Всички бисквити трябва да са поели еднакво количество от маслото. Когато сместа е готова, се изсипва във форма за чийзкейк, при който стените се отделят от тавичката. Заглажда се с лъжица, като леко се натиска, така че да се оформи равномерен твърд блат.
Разбърква се агар агар с хладка вода и се слага на котлона, докато водата не се затопли, но не се оставя да заври. След това се оставя настрани, докато се охлади.
В купа се разбиват с миксер маскарпонето, заквасената сметана, пудрата захар, и ванилията докато се получи гъста хомогенна смес. Към тях се добавя и активизираното агар агар и отново се разбърква.
Полученият крем се изсипва върху блата и се разпределя равномерно.
Най-отгоре се разстила сладкото. За да стане по-лесно и равномерно, сладкото е добре първо да се изсипе в купичка и да се разбърка с вилица.
Полученият чийзкейк се прибира в хладилника да престои 1 нощ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *