Чийзкейк с праскови

В сезона на прасковите ви предлагаме един невероятно вкусен чийзкейк.

Необходими продукти:

за основата:

160 грама бисквити, натрошени 

60 грама меко масло

2 супени лъжици захар

за пълнежа:

200 грамаобелени прасковинарязани

150 грама захар

2 яйца

1/2 чаена лъжица ванилов екстракт

60 грама заквасена сметана

2 супени лъжици брашно

3 опаковки крема сирене, около 600 грама

за топинга:

100 грама захар

1 1/2 чаени лъжици царевично нишесте

60 мл вода

1/2 чаена лъжица лимонов сок

300 грама обелени праскови, нарязани

Начин на приготвяне:

на основата:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В купа смесете натрошените бисквити, маслото и захарта. Намажете с малко масло форма за торта, след което разпределете вътре бисквитената основа и притиснете с ръце. Печете в рамките на 6 минути, докато бисквитите започнат да покафеняват. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

на пълнежа:

Пасирайте прасковите до образувате на гладко пюре. Разделете го на две части.

Разбийте крема сиренето и захарта до получаването на гладка смес. Добавете яйцата едно по едно, след което сметаната, ваниловия екстракт, брашното и половината пюре от праскови. Пресипете във формата за торта.

Печете на водна баня – първо 10 минути на 180 градуса, след което намалете на 160 градуса и печете още 50 минути. Може да проверите дали чийзкейкът е добре изпечен, като забиете нож в него – ако излезе сух, е готов.

Махнете формата от тавата с вода, покрийте с фолио и оставете да се охлади около един час.

на топинга:

Сложете захарта, нишестето и водата в тенджера и изчакайте да заври. Прибавете пюрето от праскови и нарязаните праскови, като непрестанно бъркате. След като сместа отново заври, намалете котлона и оставете още няколко минути, докато сосът се сгъсти (Не преварявайте прасковите). Накрая сипете лимоновия сок и оставете да се охлади.

Декорирайте чийзкейка с готовия сос с праскови.

Може да сервирате с топка сладолед и да украсите с прясна мента.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *