Refan-728×90-July-2019

Чийзкейк с рикота

Продукти

За блата:
8 с.л. овесени ядки (фини)
3 жълтъка
4-5 с.л. брашно от лимец
2 с.л. кисело мляко 
2 с.л. масло (може кокосово)

За крема: 
500 г. рикота 
2-3 с.л. цедено мляко (заквасена сметана)
3 белтъка
3-4 с.л. мед
ванилия

Начин на приготвяне

Продуктите за блата се смесват, става като тесто, което се разстила в тавичка и се пече, докато стане хрупкаво като бисквита. След това се смила с 1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. мед. Стават маслени трохи, които разпределят в тавичката и се запичат за още около 10 минути на 180 градуса. 

За крема всички продукти се смесват. Приготвеният крем се изсипва върху блата и се пече още 35-40 минути на 160 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *