Чистката в bTV продължава: Изхвърлят Цитиридис

Чистката в bTV след смяната на собственика продължава, коментират в медийните среди.

След като досегашният шеф на новините Венелин Петков беше изритан, идва ред на заместника на Слави Трифонов – Николаос Цитиридис. Договорът на неговото шоу няма да бъде продължен и вероятно още от пролетта предаването ще отпадне от програмната схема на частната телевизия, пише „Уикенд“.

Резултатите на предаването му били меко казано разочароващи. В телевизията силно се надявали рейтингът да е доста по-висок, но това не се случило. При разчетен рейтинг от около 25%, шоуто събирало едва между 13 и 18% от аудиторията, което на фона на похарчените пари било крайно незадоволително, допълва „Уикенд“. По тази причина първоначално от Би Ти Ви смятали да разредят излъчването до две издания седмично, но сега най-вероятно то изцяло ще отпадне от програмната схема.

Договорът на водещия и на екипа е до началото на месец март. Новият мениджмънт на канала обмислял изобщо да не го подновява.

Все още не е ясно какво ще излъчва Би Ти Ви на мястото на Цитиридис. Вървят слухове, че имало идея да бъдат поканени Иван и Андрей, които да направят свое предаване на мястото на гърка. Като продуценти двамата се справят доста добре, а този сезон на „Фермата” резултатите били дори по-високи от плануваните.
Преди години двамата правеха свое шоу по Нова „на гърба” на Слави, но тогава не успяха да го преборят, въпреки че предаването им бе доста свежо. Сега, обаче, като няма подобна конкуренция в ефира, резултатите биха били значително по-добри.

Само за седмица на поста си новият изпълнителен директор на Би Ти Ви – чехът Мартин Швехлак, даде заявка, че ще преобрази телевизията.

От медията изхвърча Мартин Карбовски, чийто договор няма да бъде подновен. В понеделник изненадващо бе освободен директорът на новините Венелин Петков, а на негово място резонно бе назначен Антон Хекимян.
Сменен бе и програмният директор Маргарита Александрова, която бе основният застъпник на Цитиридис. Затова и в телевизията прогнозират, че в най-скоро време същата съдба ще има и симпатичният гологлав грък, който обаче не успя да се сдобие с вярна аудитория.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *