Топ теми

Чистка на приближени на бившия зам. кмет В. Павлова стартира в община Благоевград

Двама главни експерти „Социална политика“ от екипа на бившата зам. кметица по хуманитарните дейности на община Благоевград Василиса Павлова са отстранени от длъжност. Това е станало дни след като екскметът Румен Томов се раздели със заместничката си, която се включи като кандидат за депутат в изборите за нов парламент. Отстранена е Галя Борисова, като длъжността й е съкратена. Преди да се изкачи по стълбичката и да стане главен експерт, тя бе ръководител на екип в Дневен център „Зорница“. Колежката й Христина Попова, с която деляха един кабинет, е понижена от ръководната длъжност, като й е предложено място като психолог в Дневен център „Светлина“. Тя е приела, а новият й договор е с 6 м изпитателен срок. Хр. Попова дойде в Общинска администрация от Езиковата гимназия в Благоевград, където бе психолог. Мястото й се пази година и миналото лято за него бе проведен конкурс.

Близките отношения на двете вече бивши главни експертки и Василиса Павлова не бяха тайна за никого, тъй като трите често обядваха заедно. Затова и отстраняването им се коментира в кулоарите на Общинската администрация като чистка срещу приближените на бившия зам. кмет Василиса Павлова.

С човек по-малко от няколко дни е и звеното „Обществен ред и сигурност“ към Общинска администрация след уволнението на Антон Ковачев, причините за неговото отстраняване не се огласяват.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *