Читалище „Напредък 1895“ в Радомир започна творческия сезон със спортни танци

Новият творчески и обучителен сезон в Народно читалище „Напредък 1895“ в Радомир започна вчера със спортни танци с ръководител Лидия Янкова,  дипломиран треньор от НСА, която от 22 години се занимава с тази дейност. Нейните групи са носители на много награди и призове от национални и международни фестивали и конкурси. Репетициите са във вторник и четвъртък.

Групите за народни танци „Етнофолк” са две – за деца и младежи, с ръководители Георги Георгиев и Николай Николаев. Те са продължители на традицията от 1954 г., когато е създаден първият  танцов състав в града. Дните за репетиция на съставите са в сряда, петък и събота.

Фолклорните певчески групи са три, с вокален педагог Инес Михайлова. Малката и средната група ще репетират в сряда и петък, а женската певческа група в четвъртък. Първата репетиция за децата е на 7 октомври, а за жените на 8 октомври.

Балет „Миронова“ ще започне репетиции от 14 октомври. Групите са три – „бейби” група, деца до 3 клас и група от 4 до 7 клас. Аделина Миронова е с балетно образование и балетна педагогика. Дните за репетиция са сряда и петък.

В школата по пиано преподавател е Лидия Григорова Леонидова-Христова, старши преподавател пианист в катедра „Хорово дирижиране“ на Музикалната академия „Панчо Владигеров“ – София. Уроците започват от събота, 3 октомври.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...



Малките балерини от школа „Миронова“

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *