Читалищният шеф Иван Андонов е новият председател на ОбС – Кюстендил

Читалищният председател Иван Андонов е новият шеф на Общински съвет – Кюстендил. За него гласуваха 32-ма общински съветници при тайното гласуване. Номиниран беше и Кирил Станчев, който обаче си направи отвод.

Иван Андонов бе председател на Общинския съвет и от 2013 г. до 2016 г. Процедурата за избор на председател бе наложена, след като досегашният Михаела Крумова стана депутат в 45-ото народно събрание.

„Ще дам всичко от себе си да запазим добрия тон в работата, зададен в началото на мандата от г-жа Михаела Крумова. Да продължим да издигаме авторитета на Общински съвет – Кюстендил. Да преодолеем с общи усилия икономическата и политическата криза, пандемията от Ковид-19 и да работим в полза на гражданите на община Кюстендил“, заяви от трибуната Иван Андонов. След гласуване той бе избран да представлява община Кюстендил на заседание на Националното сдружение на общините.

Петър Петров от Местна коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци зае мястото на Михаела Крумова като общински съветник в ОбС – Кюстендил. Той положи клетва, решението на ОИК – Кюстендил бе обявено от председателя на комисията Венцеслав Механджийски, който му връчи удостоверение. Петър Петров ще е втори мандат общински съветник.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *