Читатели звънят в „Струма”: Некачествено се ремонтира пешеходната зона в центъра на Благоевград, разбити „на сол” плочки не се подменят, а много от новопоставените са счупени или стърчат опасно…

Некачествено се подменят счупените плочки в пешеходната зона в централната градска част на Благоевград, сигнализираха в „Струма“ възмутени граждани. Те твърдят, че работниците пропускат много от счупените и изкъртени плочки, без да ги сменят, и питат на какъв принцип избират коя да подменят и коя не. Има участъци, на които при 20-30 счупени плочки се подменят само 2-3, някъде пък големи територии буквално са подминати. Много от налепените нови плочи също са счупени, други така са монтирани, че ръбовете им стърчат застрашително, като създават опасност за спъване на пешеходците, или пък са под нивото на останалите и при дъжд ще се превръщат в локви.

Справка на „Струма“ установи, че фирмата, ангажирана с подмяната на повредените плочки в пешеходната зона на Благоевград, е „Диана 7“ ООД на баща и син Никола и Георги Шимбови. В началото на юни дружеството спечели обществена поръчка за ремонт на тротоарни настилки през следващите 3 г., като за същия период общината ще им плати 880 016,59 лв.

В отговор на въпросите на „Струма“ за некачествените ремонти от общината отговориха: „Към този момент продължава работата на фирмата по подмяна на плочките не само в централна градска част, но също така и по кварталите и малките населени места от общината. Те се отремонтират и се заменят с нови. Някои от плочките се поставят временно, преди да бъдат залепени, за да не затрудняват движението, но след това се залепват. Извършват се проверки и обходи, като се отстраняват и заменят счупените плочки, ако има пропуснати такива.

На питане на „Струма“ за цената, която ще платят благоевградчани за конкрентия ремонт, от кметството обясниха, че към този момент не може да бъде дадена точна сума, тъй като след приключване на ремонтните дейности по замяната на плочки се извършва замерване на действителното количество от комисия и едва тогава се извършва плащане на база качествено изпълнение.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *