Читатели питат: Докога пияни роми ще окупират пейките при „Билла“ и съдебната палата? Институциите си прехвърлят топката

Докога пейките в района на супермаркет „Билла“, на метри от Съдебната палата в Благоевград, ще бъдат окупирана зона за пияни роми? Има ли институции, които да реагират, тъй като гледката не е приятна за стотиците минувачи, сред които майки с деца? Това попита читател на в. „Струма“, който изпрати снимки, които онагледяват проблема. По този повод потърсихме информация от полицията дали са предприети действия от тяхна страна. „При нас не са постъпвали сигнали от граждани, че по някакъв начин са притеснявани  от страна на тези лица. При положение че те не нарушават грубо обществения ред, няма как полицията да ги гони от пейките. Въпреки това пешият полицейски патрул, който прави обход в централна градска част, вчера е реагирал. Колегите са предупредили мъжа, който е бил видимо в нетрезво състояние и е лежал опикан на пейката, да се прибира в дома си. Иначе при сигнал на гражданите от страна на полицията задължително се реагира“, обясни пиарът на ОД на МВР – Благоевград Йорданка Шаркова.

Такива сигнали не са постъпвали и в общината, категоричен е зам. кметът по обществен ред и сигурност Любен Милев. „Общинска охрана не дублира дейността на полицията, в чиито правомощия е охраната на обществения ред. Ние можем да сезираме и подаваме сигнали до полицията и прокуратурата относно нарушения и престъпления, а разкриването е  изцяло от тяхната компетенция и юрисдикция. Общинска охрана работи по Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред на община Благоевград“, добави зам. кметът Любен Милев, бивш шеф на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР – Благоевград.  В чл. 2 от тази наредба обаче пише, че консумацията на спиртни напитки, бира, вино е забранена в обществено обслужващи сгради,  на улици, тротоари , паркове, стадиони, културните и спортните зали, вътрешнокварталните градинки, междублоковите пространства, като глобата е от 20 до 200 лв.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. възмутена гражданка

  лично съм подавала сигнали за тези цигански тумби ,пръснали из целия град.било то пред билата,кварталите,пред заведение Рио.НИКАКВА РЕАКЦИЯ ОТ СТРАНА НА ОБЩИНАТА ИЛИ ПОЛИЦИЯТА.ТЕ СЕ ИЗХИТРИХА,И СЕ ДВИЖАТ С КОЛИЧКИ,КАРУЦИ,ПИЯНИ,МРЪСНИ ВЕЧЕР КЪСНО.И НАЙ ДРАЗНЕЩО Е КАТО РОВАТ В КОНТЕЙНЕРИТЕ И ИЗХВЪРЛЯТ ОТПАДАЦИТЕ ОТВЪН.

  Отговор
 2. Илко

  Щом с едни пияни цигани не могат да се оправят МВР и Общинска охрана значи тези институции трябва да се затворят стига само заплатаджии.

  Отговор
 3. Местен

  БЛАГОЕВГРАД става цигански- вече са на всяка крачка.
  От две години тия мангали са там и от общината не са ги забелязали.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *