ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ: Водопроводът за минерална вода към хотела на съветника Р. Калайджиев виси на въженца под моста за Бачиново, предпазният парапет е счупен…

Водопроводът, който ще прекарва минералната вода от Владишкото до хотел „Езерец” на общинския съветник Румен Калайджиев и общинския басейн в жк „Еленово”, виси на въженца под моста към алеята за Бачиново, сигнализираха в „Струма” читатели.

При влизането си под моста, където прави S-образен завой, след който продължава закрепена с метални скоби по лявата подпорна стена на река Благоевградска Бистрица, тежката черна тръба първоначално е висяла на 5 въжета – 4 канапени и една пластмасова, синя. Вчера обаче 2 от канапените въжета вече се бяха скъсали и свободно се вееха над реката. Не е ясно колко време още ще издържат останалите 3 въжета и дали ще успеят да дочакат пускането на водата по тях, когато обаче и те се скъсат, водопроводът свободно ще увисне на сантиметри от водата на реката.

Нестандартното инженерно решение от 2-3 дни е доста коментирана тема сред жителите на Благоевград и почти през целия ден там има хора, които идват да се уверят с очите си, че в ХХІ век някой строител е решил да провеси водопровод за минерална вода със сиджимки под мост. Благоевградчани усилено снимат и вече има снимки на въженцата, изпратени в Басейнова дирекция и община Благоевград. Интересът към авангардната строителна приумица всъщност може да се окаже доста опасен, тъй като на мястото, където тръбата се спуска под моста, строителите са счупили предпазния парапет и една част от него при най-лек допир се отваря свободно над отвесния и висок 6-7 м бряг на реката. Въпрос на чист късмет е, че до момента никой не е полетял надолу.

Според част от коментарите сред благоевградчани за този начин на прекарване на тръбата от единия бряг към другия е трябвало да се иска разрешение от РИОСВ – Благоевград, а до момента такова уведомление в екоинспекцията не е вкарвано.

Припомняме, че миналата есен общинските съветници в Благоевград единодушно гласуваха колегата им Калайджиев да прекопае 4 км през целия град, за да откара минералната вода до хотела си в края на жк „Ален мак”, където ще я ползва през следващите 20 г. Малко по-късно общината реши да поеме част от разходите за изкопните дейности, за да вкара с малко отклонение топлата 38 градуса вода в общинския басейн, за да я ползва за отопление на сградата.

Водопроводът се полага от фирма „Вантроник” на Иван Кирилов Давидков, която трябва да приключи работата в края на октомври. Фирмата вече асфалтира първите изкопи, които направи по централни благоевградски улици, за да сложи тръбите.

От община Благоевград съобщиха: Обектът все още е в строителство, като тръбата временно е фиксирана по начина, показан в снимковия материал. Предстои същата да бъде закрепена. Проектът е съгласуван и одобрен от всички отговорни институции.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *