Читатели сигнализират в „Струма”: Градски автобуси и камиони на „Биострой” пътуват без задължителните винетки до Рилци, Бело поле и Покровник, къде гледат ТОЛ инспекторите?!

Без винетка пътуват автобуси от градския транспорт на Благоевград, които обслужват линията на единицата и се движат по републиканската пътна мрежа. Това установи репортерска проверка на вестник „Струма“. Вчера сутринта с пътници до село Рилци пътуваше автобус с регистрационен номер Е 3022 МВ. Проверка в ТОЛ системата показа, че той няма винетка. Автобус с рег. №9660 МА, също пътуващ по линия №1 на градския транспорт, заснет от читатели на 12 март привечер на път за с. Бело поле, също е без винетка, показа проверката. Без винетка до с. Бело поле бе засечена да пътува в сряда сутринта и боклукчийска кола на общинската фирма „Биострой“ с регистрационен номер Е 3039 АТ.

В края на февруари на питане на „Струма“ за нуждата от винетки за жителите на селата Рилци, Бело поле и Покровник, до които пътуват линии на градския транспорт, от Агенция „Пътна инфраструктура“ заявиха, че всички моторни превозни средства, без значение дали са от градския транспорт или на физически лица, са длъжни да имат винетка по републиканската пътна мрежа, част от която е път І-1 София-Кулата, същото се отнася и за третокласния път ІІІ-1006 Благоевград-Покровник.

Проверка установи, че въпросният автобус с рег. № Е3022 е на фирма „Пътнически превози“ ООД, която все още обслужва линията на единицата.

В края на февруари община Благоевград проведе обществена поръчка за превоз на пътници по градската, общинска и републиканска пътна мрежа, но новите договори все още не са подписани. Управителят на „Пътнически превози“ Петър Демерджиев лаконично коментира нарушението: „В понеделник този автобус спира да работи“.

Управителят на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев пък призна, че не всички от колите им са с винетки, а само тези, които излизат по пътища с нужда от тях. „Явно тази кола е изпратена по заместване, ще трябва да сме по-прецизни при подобни случаи“, заяви Бачев.

Жители на трите села обаче са категорични: „Това е двоен аршин. Защо гражданите сме задължени да плащаме за винетки, а пътуващите по същото трасе автобуси на частни фирми и камионите на „Биострой” пътуват без винетки? Къде гледат ТОЛ инспекторите, назначени на тлъсти държавни заплати?!

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *