Читатели сигнализират за голяма опасност! Ръжда поваля лампите в парка на ул. „Д. Груев“ в Благоевград само 4 г. след тържественото рязане на лентата

Стълбовете на уличните лампи в парка между ул. „Д. Груев“ и река Бистрица в Благоевград са ръждясали и опасни, няколко вече застрашително са се наклонили, а преди дни една от лампите се скършила в основата, където корозията е най-силна, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели. Проверка на място показа, че счупената лампа е отремонтирана, но почти всички стълбове са с ръждясали основи. Паркът бе изграден само преди 4 години и тържествено открит от тогавашния министър на регионалното развитие Л. Павлова. За сравнение – на отсрещния бряг на реката, в парковата зона около студентското градче на Американския университет, изградена преди около 20 години, подобни проблеми с опасни осветителни тела няма.

Паркът по протежение на ул. „Д. Груев“, заедно с този в кв. „Еленово“ са част от европейски проект „Зелена и достъпна градска среда в Благоевград“, спечелен от общината. За изпълнител през 2013 г. е избрана столичната фирма „Хидрострой“ АД, представлявана от Николай Пашов и Живко Недев, спечелила обществена поръчка с оферта за 939 627,87 лв. без ДДС.

С поддържането на уличното осветление в община Благоевград е ангажирана благоевградската фирма ЕТ „Димитър Янков-Кенеди метал“, която в началото на май спечели обществената поръчка за 70 776 лв. на година. За тази сума фирмата пое ангажимент до 15 минути след подаване на сигнал за нередност да реагира, а за  60 минути да отстранява проблема. Същото дружество поддържа и светофарите и пътните знаци и всички елементи на уличното, крайулично и крайпътно оборудване, свързано с безопасността на движение срещу 69 984 лв.

ДИМИТРИНА АСЕНОВАЛампа в парка, открит само преди 4 г., застрашително се е наклонила, готова да се скърши от корозията, която е тръгнала по всички стълбове на осветителните тела

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *