ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ: Открихме клечки и боклуци в хляб на гоцеделчевската фирма „Пиримпекс”

Хлябът поскъпва, а качеството и грамажът намаляват, за това сигнализираха читатели на „Струма”, натъкнали се на боклуци в хляб „Пирина“, произведен от гоцеделчевската фирма „Пиримпекс“ АД. Твърди боклуци, наподобяващи клечка, с дължина около 2 сантиметра и още няколко по-дребни са открити в хляб на фирмата от Иван Падарев от разложкото село Баня, за което мъжът сигнализира в редакцията.

„На 26 октомври, събота, си купих чисто пресен хляб – пухкав и хубав, но останах разочарован. В една от филиите забелязах нещо черно, разчупих я и намерих твърдо тяло около 2 сантиметра. Първоначално си помислих, че е пиронче, но след това видях, че е друго. Тази филия, ако беше взета от малко дете, можеше да стане и сериозен инцидент – да се задави, да се забие в гърлото му. Какво правим тогава – след дъжд качулка. За чистотата на хляба трябва да внимават тези, които са работници на фирмата. Питам се къде е контролът на качеството и осъществява ли се въобще такъв? Продукт №1 за ежедневната храна на хората е хлябът. От няколко години в село Баня и региона този хляб има престиж. Когато е пресен, е хубав, но датата, която е сложена на опаковката, е само за срок на годност, а на производство няма”, разказа Иван Падарев.

Мъжът сподели, че от години купува само този хляб, тъй като за него е най-хубав, не изсъхва бързо и се запазва мек за по-дълго време. Безотговорното отношение към качеството и чистотата на насъщния и липсата на контрол са го подразнили най-много, въпреки че многократно преди това е установявал и отклонение от посоченото върху опаковката тегло от 900 грама и винаги е било надолу.

„Мисленето на българския работник е: „За толкова пари такава работа“, но не трябва да е така. Защо да страдат хората? Ако работата не е добре платена, всеки има право да си потърси друга. Ако работодателят иска да задържи работника и той да е доволен, и да гледа съвестно задълженията си, ще му вдигне заплатата. А сега цената скача, качество няма, печалбата къде отива?”, пита Падарев.

Читателският сигнал идва само дни след като цената на хляба скочи с минимум 10 стотинки, а фирмата производител на горецитирания хляб първа от търговците в района на Разлог и Банско увеличи насъщния.

Репортер на „Струма” се опита неколкократно да се свърже за коментар с „Пиримпекс“ на посочения върху опаковката на хляба телефон за контакт, включително и на Фейсбук страницата, но никой не отговори.

ЯНА ЙОРДАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *