ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ! С часове висим пред офиса на „Изипей” в Разлог, въпреки опашката работи само едно гише, служителката отказва да обслужва клиенти, имала си административна работа

За грубо държане на служителка на „Изипей” в офис на фирмата в Разлог и отказ да обслужва клиенти сигнализираха читатели на „Струма”, на които им се е наложило да висят часове наред в сряда на опашка.

„Игра на нерви и половин изгубен ден“, така определиха хората дългото чакане пред центъра, което в крайна сметка доведе до напрежение към обедните часове. Причината е, че въпреки огромната опашка с клиенти, е работило само едно от двете гишета, а на другото служителката е била на мястото си, но е отказвала да обслужва хора, като се е занимавала с друга административна работа.

Хората споделиха, че гишетата обслужват изцяло клиенти на ЧЕЗ и на тях се подават и приемат всякакви документи, свързани с услуги на дружеството – прехвърляне на партиди, смяна на доставчик, присъединяване и т.н. Центърът се обслужва от служители на „Изипей”. Чакащите се подразнили от това, че въпреки огромните опашки една от служителките е заявила, че ще започне работа с клиенти в 12 часа.

„От девет часа съм тук, вече три часа и опашката не е мръднала. Обслужването на един човек отнема повече от половин час. Много хора си тръгнаха, защото са на работа и не могат да си позволят да чакат толкова дълго. В същото време вътре са две служителки, но с клиенти работи само едната. След като е  център за работа с клиенти, би следвало клиентът да е с предимство. Много от чакащите също са на работа, как ще си оправдаят дългото отсъствие пред работодателите”, каза  жена, чакаща на опашка.  

Хората споделиха и за лошо отношение към клиентите от страна на служителката, която във вчерашния ден отказваше да приема хора. На въпрос на репортер на „Струма” не е ли по-важен клиентът и защо след като е Център за работа с клиенти, не се обслужват най-напред хората, а когато няма опашка, да се върши другата административна работа, отговорът на въпросната служителка бе същият: „Имам си друга работа, ще започна да приемам хора в 12 часа“.

На работното време, закачено на входната врата, не е посочен по- специален график за работа на двете гишета.   

Репортер на Струма се свърза с кол центъра на „Изипей”, от където поеха ангажимент да направят справка. Докато тече разговорът с оператор, въпросната служителка е приела първия клиент и проверката, естествено, е показала, че към момента се обслужват хора на въпросното гише.

С оглед да се подобри качеството на обслужване на клиентите на ЧЕЗ и да се пресече грубото отношение на визираната по-горе служителка, се свързахме и със зам. директора на „Изипей”  Мария Константинова. Тя също пое ангажимент да извърши проверка на сигнала. Конкретни въпроси относно вътрешната организация на работа и правата на клиентите, както и за постъпили официални оплаквания или жалби срещу въпросната служителка отправихме и на имейл адреса на фирмата.

От отдел „Жалби и рекламации“ във вчерашния ден получихме отговор с уверението, че по подадения сигнал ще се предприемат съответните мерки, а от дружеството се извиняват за причиненото неудобство на гражданите

„За нас мнението на клиентите ни и впечатлението, което получават от обслужването, е от изключителна важност. Уверяваме Ви, че “Изипей” АД е в непрестанен стремеж не само да удовлетворява потребностите на своите клиенти чрез разнообразие от услуги, но и да предлага професионално, компетентно и любезно обслужване от най-висок клас. По изложеното от Вас ще бъде извършена проверка, като ще бъдат предприети необходимите мерки и действия, целящи избягване на подобни ситуации за в бъдеще.
Не бихме могли да Ви предоставим информация относно дали и какъв брой сигнали са подавани към въпросния служител, тъй като подобен тип информация е с конфиденциален характер“, е отговорът от „Изипей”.

От редакцията ни подадохме сигнал и в ЧЕЗ, чиито клиенти в случая са пряко засегнати. Оттам реагираха незабавно с оглед подобряване качеството на услугите.

„ЧЕЗ България сезира местното ръководство на EasyPay за подадения сигнал. Извършва се проверка и ще бъдат предприети мерки в рамките на договорените отношения между ЧЕЗ и  EasyPay“, отговориха от дружеството.

ЯНА ЙОРДАНОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *