ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ! Тарикати си оградиха с бариера общински терен на ул. „Дж. Баучер“

Бариера за ограничаване достъпа на автомобили в междублоково пространство на ул. „Дж. Баучер“ в централната зона на Благоевград бе монтирана завчера от живеещи в близките жилищни сгради. Сигнала подадоха вчера следобед във вестник „Струма“ благоевградчани с въпрос общински ли е теренът и с чие разрешение се загражда.

Проверка в общината установи, че мястото е общинска собственост. Напоследък то се ползва от мнозина за безплатен паркинг, тъй като районът е в „синя зона”, а от няколко месеца и паркирането на уличното платно бе забранено.

Подобен опит за незаконно ограничаване на свободния достъп е регистриран през 2013 г., тогава  при проверка общинарите констатирали, че бариерата била поставена от Андон Андонов, който бил принуден да я махне.

Сигналът от вчера е, че един от авторите на новото ограничително съоръжение е дилър в чейндж бюро, който живее в един от близки блокове и се гневял, че все няма къде да си прибере колата заради паркираните чужди автомобили.

Очаква се още в първия ден на новата работна седмица общински служители да направят проверка на място и да излязат с констативен протокол за извършеното нарушение.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Има решение. Живущите в двата блока могат да си купят „паркомясто“ от Общината на пазарна цена, а тя в момента е 270 евро за квадратен метър. Средно по 4 000 евро на паркомясто. И бариерата остава.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *