ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ! Цял табун безпризорни коне газят тревните площи в жк „Бистрица” в Дупница

Цял табун безпризорни коне бяха заснети от дупничанин да пасат необезпокоявани в зелените площи на жк „Бистрица” посред бял ден. Иван Крумков е авторът на снимките, които е качил в социалната мрежа с обяснение, че гледката е обичайна и не е прецедент. На снимката прави впечатление, че не само конете унищожават зеленината пред блоковете, но и паркираните върху тревата автомобили.

Репортер на “Струма” попита в общината дали е подаден сигнал за безстопанствените коне. Отговорът бе, че не е подаван, но от пресцентъра заявиха, че ще изпратят ловеца на коне да ги хване и да ги заведе в “ареста” за безпризорни животни, който се намира в двора на бившето ТКЗС в с. Бистрица. Сред стадото има и малко жребче.

Проблемът с безстопанствените коне в квартала не е отсега. Има недобросъвестни собсвеници, които ги пускат на свободна паша в ливадите между Дупница и с. Бистрица. Беше гласувана наредба в Общинския съвет, според която недобросъвестните собственици на такива животни да отнасят глоба от 45 лв. на глава.

Както “Струма” писа, преди години безстопанствени коне бяха причина за тежки ПТП-та на пътя Дупница-Бистрица.

Друг проблем с безстопанствените коне е опазването на есените посеви от тях. Пуснати на свобода, те опустошават цели ниви с есенни култури.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *