Читателка сигнализира: В жк. „Еленово“ в района на „Шатрата“ е страшно, вижте какво застрашава живеещите

Снимки на глутница бездомни кучета, кръстосващи благоевградския квартал „Еленово“, ни изпрати читателката на вестник „Струма“ Зорка Икономова с гореща молба за съдействие. Жената е направила снимките от апартамента си и обяснява, че животните обитават района от блок 120 до заведението „Шатрата“.

„Поне 3 пъти са ръмжали срещу мен като гладни вълци – пише Зорка Икономова. – Онзи ден се спуснаха и изплашиха 2 деца, а днес (б.р. миналата вечер) в 20,10 часа дъщеря ми, която е на 13 години, отиде до магазина, който е на 100 метра от блока ни, но две от тези кучета се спуснаха срещу нея. Като видях от терасата, се развиках, не успяха да я ухапят, но я изплашиха много, всичко това се случи при блок 174 в „Еленово“. В отсрещния блок има семейство, което храни животните и дори им направиха колиба пред блока. Събират се много бездомни кучета, а на метри се намира детската площадка.

Моля, направете нещо по въпроса, докато не е пострадал някой. На снимката, която изпращам, е половината глутница, броила съм ги до 17”, пише Зорка Икономова.

След подадения от вестника сигнал в община Благоевград последва спешна реакция. От звено „Обществен ред и сигурност“ докладвали за жалбата на Зорка Икономова на фирма „Бали ко“ на Илияна Балева, ангажирана със залавяне на бездомните кучета, обезпаразитяването им и настаняване в приюта. Направена е проверка на място и са разпитани съседи, тъй като в момента на проверката наоколо нямало нито един от песовете. Балева е оставила телефона си на живеещи в района, за да й сигнализират веднага при поява на бездомните кучета и те да бъдат заловени.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Нищо ново

    В “Еленово” не е “страшно”, а е опасно за деца и жени.Ама кой ги бръсне…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *